Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Salladslök | |
3 st | Ägg | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Zucchini | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Gräddfil | |
150 g | Fetaost | |
3 msk | Majskorn | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Pumpakärnor |
Riv zucchinin grovt och blanda med salt.
Krama ut vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.
Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke.
Smula ner fetaosten grovt och tillsätt löken, majsen och zucchinin i äggsmeten.
Rör ihop till en jämn smet.
Stek plättarna över medelhög till hög värme i rikligt med olja i cirka 2 minuter på båda sidor.
Servera med gräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat.
Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.
Bild:
Ulrika Pousette
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1