Gå vidare till huvudinnehåll
Zucchiniplättar med fetaost

Zucchiniplättar med fetaost

30 minEnkelt
213,60 kr
4 portioner 24,62 kr per portion
Kanske blir det här en ny pannkaksfavorit? Zucchiniplättar med smarrig sälta från fetaost. Vill man ha mer "pannkakig" variant kan man ha i lite mer mjöl och ägg.

0,5 tskSalt
0,5 dlSalladslök
3 stÄgg
65 gFärsk bladspenat
1 stZucchini
1 dlVetemjöl
2 dlGräddfil
150 gFetaost
3 mskMajskorn
1 mskOlivolja
1 mskPumpakärnor
Instruktioner
1

Riv zucchinin grovt och blanda med salt.

2

Krama ut vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.

3

Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke.

4

Smula ner fetaosten grovt och tillsätt löken, majsen och zucchinin i äggsmeten.

5

Rör ihop till en jämn smet.

6

Stek plättarna över medelhög till hög värme i rikligt med olja i cirka 2 minuter på båda sidor.

7

Servera med gräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat.

Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Bild:

Ulrika Pousette