Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 tsk | Vaniljsocker | |
| 2 dl | Vatten | |
| 5 dl | Standardmjölk | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 dl | Grötris | |
| 2 msk | Florsocker | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten.
Låt gröten kallna. Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten, smaka av med florsocker och vaniljsocker.
Servera ris ala Malta med saftsås eller färska frukter och bär.
Bild:
Susanna Livijn Wexell

13,97 kr /l

25,50 kr /kg

69,00 kr /l

137,19 kr /kg

29,17 kr /kg

35,00 kr /kg