Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Kardemumma Mald | |
1 st | Apelsin | |
2 st | Gelatinblad | |
1,5 msk | Strösocker | |
4,5 dl | Vispgrädde |
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och lägg i kardemumma och apelsinskalet. Rör i sockret. Låt koka upp och låt sjuda på svag värme i fem minuter. Pannacotta betyder just kokt grädde på italienska (panna cotta egentligen).
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i en skål.
Lyft av kastrullen från plattan och låt svalna bara en liten stund så inte är för hett när du ska röra i gelatinbladen som du lyfter upp ur sitt vattenbad och kramar ur lite lätt. Rör i dem först i en liten mängd av gräddblandningen som du tagit upp i t.ex. ett decilitermått så de löses upp helt. Häll därefter ner de upplösta gelatinbladen i resten av gräddblandningen och rör om ordentligt. Lyft ur stora bitar apelsinskal.
Häll upp i glasformar eller vackra glas. Ställ i kylen att stelna. Gelatin stelnar först när det kyls, och det tar ett litet tag.
Smaklig spis önskas med matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
Katinka Hammarskiöld
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1