Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk Janssons frestelse
Mari Bergman

Klassisk Janssons frestelse

1 t 30 minEnkelt
138,40 kr
8 portioner 16,38 kr per portion
En klassisk Janssons frestelse serverad på ett nytt sätt. Kom ihåg att använda spadet från ansjovisburkarna, det ger riktigt bra med smak!

1 mskStröbröd
1,5 kgPotatis Fast
250 gAnsjovisfiléer
2 mskSmör
1 stGul lök
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Öppna burkarna med ansjovisfiléer, spara spadet från en burk, häll ut spadet från resterande.

2

Skala och grovhacka löken. Skölj och skär potatisen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin eller matberedare.

3

Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.

4

Blanda grädden med ansjovisspad och den frästa löken.

5

Arrangera ca 5-6 st potatisskivorna åt gången i din näve i en ugnsform, packa dem tätt och se till att de står rakt.

6

Fördela ansjovisskivor emellan och häll över gräddblandingen.

7

Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

8

Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.

Bild:

Simon Bajada