Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
Lax | ||
1 msk | Smör | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
Potatis | ||
3 msk | Vetemjöl | |
3 msk | Smör | |
2 dl | Mellanmjölk | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Dill - färsk | |
800 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 175 grader.
Potatis: Skala potatisen. Skiva den i 1 ½ cm tjocka skivor och koka på låg värme i ca 10 min. Eller tills den känns klar.
Lax: Ta bort skinnet från laxbiten och skär den i portionsbitar. Salta och peppra laxefiléerna och stek dem på båda sidor hastigt i lite olja och smör tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sallad: Skölj, skala och skär äpplet och gurkan i små kuber. Skala och strimla rödlöken. Blanda tillsammans med sköljd spenat i en skål. Ringla över lite olja, vinäger och gärna lite flingsalt.
Stuvning: Smält smör i en kastrull och vispa ut vetemjölet. Späd med grädde och mjölk. Låt såsen sjuda på svag värme tills den får en krämig konsistens. Tillsätt hackad dill till stuvningen och smaka av med salt och peppar. Sila av potatisvattnet försiktigt och häll stuvningen över potatisen.
Servera den stekta laxen med dillstuvad potatis och spenatsallad.
Näringsvärde: 773 KCAL 38 G PROTEIN 44 G FETT 44 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt