Gå vidare till huvudinnehåll
Festlig chokladmousse
Mari Bergman

Festlig chokladmousse

30 minEnkelt
198,65 kr
8 portioner 17,86 kr per portion
Ett klassiskt recept på en riktigt god chokladmousse som är perfekt att förbereda till festen. Chokladmoussen blir oemotståndligt vacker när den serveras i martiniglas med chokladflarn. Receptet är för 8 portioner. Fler chokladmousserecept: Vit chokladmousse med hallonsås, Creme brulee mousse

Chokladmousse
200 gMörk chokladkaka
6 stÄgg
1 dlStrösocker
2 mskStandardmjölk
1,5 dlVispgrädde
Chokladflarn
200 gVit Blockchoklad, (1 block)
Instruktioner
1

Chokladmousse: Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).

2

Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.

3

Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden.

4

Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner vispad grädde.

5

Vänd ner den vispade äggvitan.

6

Häll upp moussen i glas och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

7

Chokladflarn: Smält chokladen i ett vattenbad och häll den sedan i en spritspåse.

8

Spritsa ut önskade mönster på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.

9

Toppa din chokladmousse med ett chokladflarn, ät och njut.