Gå vidare till huvudinnehåll
Värmande apelsin- och saffransgryta
Mari Bergman

Värmande apelsin- och saffransgryta

30 minEnkelt
157,60 kr
2 portioner 32,56 kr per portion
Underbart lättlagad gryta med kikärtor, zucchini och paprika. Rätten får varma toner av saffran, kanel och spiskummin.

Tillbehör
2 dlRis
Saffransgryta
0,5 stApelsin
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
250 mlHavrebaserad matlagning
0,5 gSaffran
0,3 stChilipeppar Röd
3 mskTomatpuré
190 gKikärtor
1 stGul lök
0,5 tskSpiskummin
0,3 stZucchini
1 mskOlivolja
1 krmSalt
0,5 stPaprika
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmKanel Malen
1 mskGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Saffransgryta: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar. Skölj och tärna paprika och zucchini. Sila av kikärtorna.

3

Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, grönsaker och kikärtor tillsammans med saffran, spiskummin och kanel i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt tomatpuré, vatten, havregrädde och buljong och låt grytan puttra på låg värme i ca 5 min. Tillsätt apelsinskal- och saft och smaka av med salt och peppar.

Servera apelsin- och saffransgrytan med nykokt ris.

Näringsvärde: 853 kcal. 23 g protein, 44 g fett, 78 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell