Nattjästa baguetter
Malin Andersson

Nattjästa baguetter

2 tEnkelt
38,90 kr
1 portion15,67 kr per portion
Nygräddade baguetter till frukost? Baka dessa nattjästa baguetter där du inte ens behöver knåda degen! Till en sats används 12,5 g färsk jäst, dvs 1/4 paket.

12,5 gJäst Original Färsk
8,5 dlVetemjöl Special
4 dlVatten
1,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Smula ned jästen i en bunke.

2

Häll ned lite av vattnet (kallt) och rör om tills jästen löst sig helt. Blanda i resten av vattnet, vetemjölet och saltet.

3

Rör ihop till en deg, utan att knåda (degen ska vara kletig).

4

Täck med plastfolie eller sätt en tallrik över bunken och låt jäsa i rumstemperatur under natten eller ca 8 timmar.

5

Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord, vänd in kanterna mot mitten med hjälp av degspade eller mjölade händer och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.

6

Dela degen i 2-3 längder, beroende på hur stora baguetter du vill göra. Snurra till varje bit och lägg sedan på plåt med bakplåtspapper.

7

Grädda baguetterna i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter, tills de fått fin färg.

Bild:

Kerstin Eriksson