Gå vidare till huvudinnehåll
Marinerade böngroddar
Jennie Walldén

Marinerade böngroddar

30 minEnkelt
106,85 kr
4 portioner5,60 kr per portion
I Korea äter man namul, det vill säga små sidorätter, vid varje måltid. De är själva stöttepelarna till en äkta koreansk måltid och det finns hundratals olika sorter att välja mellan! I Gwangju, som jag kommer ifrån, säger man att ju mer välkommen en gäst är, desto fler namul serverar man vid middagen. En gång blev jag bjuden på en middag med över 20 namul – vilken ära det var! Puh! Själv bjuder jag helst på mina fyra favoriter – men mina gäster är inte mindre välkomna för det! En av favoriterna är marinerade böngroddar gurka. Använd gärna mungböngroddar.

150 gBöngroddar
2 tskSesamfrö
1,5 tskSalt Fint
2 tskSesamolja
Instruktioner
1

Häll kallt vatten i en bunke och lägg i groddarna. Skölj väl och ta bort eventuella gröna bönskal. Häll av vattnet. Koka upp 2 liter vatten och häll det över böngroddarna i bunken. Sila genom ett durkslag och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda groddarna med sesamolja, salt och rostade sesamfrön.

Bild:

Daniel Ohlsson