Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladtryffel med kaffe och hasselnötter
Mari Bergman

Chokladtryffel med kaffe och hasselnötter

20 minEnkelt
216,30 kr
1 portion94,46 kr per portion
Ljuvligt god chokladtryffel som är enkel att göra och som passar perfekt till glöggmyset och som julgodis. Receptet ger ca 15 tryfflar.

Tryfflar
200 gMörk chokladkaka
1 krmFlingsalt
1 krmKardemumma Mald
2 mskStarkt kaffe
1 dlVispgrädde
Topping
50 gHasselnötter
Instruktioner
1

Värm grädden. Hacka chokladen i småbitar och lägg i den i grädden. Tillsätt avsvalnat kaffe, kardemumma och flingsalt. Rör om väl tills all choklad är smält.

2

Häll över smeten i en bunke och ställ in i kylen för att stelna, ca 1 tim.

3

Rulla chokladsmeten till bollar och rulla sedan i hackade hasselnötter. Förvara i en burk i kylen.

Bild:

Nurlan Emir