Gå vidare till huvudinnehåll
Kokosbollsgröt med rostad kokos
Julia Thielen

Kokosbollsgröt med rostad kokos

15 minEnkelt
182,85 kr
4 portioner 15,57 kr per portion
Vem säger att frukost måste vara tråkigt? Vi tackar inte nej till en morgongröt som smakar kokosbollar! Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,2 kg CO2e/kg per portion.

4 mskKakao
6 dlHavregryn
2 stBanan
4 dlHavredryck Naturell
4 mskRiven kokos
2 tskSalt
12 dlVatten
Instruktioner
1

Mosa en banan.

2

Häll ut riven kokos i en torr stekpanna och rosta på medelvärme tills den fått en gyllene ton. Häll av i en skål så att kokosen inte bränns vid.

3

Häll havregryn, salt och vatten i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och rör lite då och då tills gröten sjudit ihop till önskad konsistens.

4

Addera den mosade bananen samt kakao. Rör runt. Skiva den andra bananen.

5

Häll upp gröten i skålar, fördela den skivade bananen över skålarna, strö över den rostade kokosen och servera med mjölken.

Bild:

Julia Thielen