Kokosbollsgröt med rostad kokos
Julia Thielen

Kokosbollsgröt med rostad kokos

15 minEnkelt
70,65 kr
4 portioner8,12 kr per portion
Vem säger att frukost måste vara tråkigt? Vi tackar inte nej till en morgongröt som smakar kokosbollar! Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,2 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - måltider för en levande planet. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierad havregryn, kakao, riven kokos och banan.

4 mskKakao
6 dlHavregryn
2 stBanan
4 dlHavredryck Naturell
4 mskRiven kokos
2 tskSalt Fint
12 dlVatten
Instruktioner
1

Mosa en banan.

2

Häll ut riven kokos i en torr stekpanna och rosta på medelvärme tills den fått en gyllene ton. Häll av i en skål så att kokosen inte bränns vid.

3

Häll havregryn, salt och vatten i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och rör lite då och då tills gröten sjudit ihop till önskad konsistens.

4

Addera den mosade bananen samt kakao. Rör runt. Skiva den andra bananen.

5

Häll upp gröten i skålar, fördela den skivade bananen över skålarna, strö över den rostade kokosen och servera med mjölken.

För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierad havregryn, kakao och riven kokos.

Bild:

Julia Thielen