Muffins grundrecept
Linnéa Seidel

Muffins grundrecept

30 minEnkelt
59,90 kr
1 portion6,52 kr per portion
Muffins är lätt att baka och man kan enkelt experimentera med olika smaksättningar och toppings som frosting eller strössel. Detta är ett enkelt grundrecept som ger ca 12 muffins.

2 tskBakpulver
2 dlStrösocker
1 dlStandardmjölk
3 dlVetemjöl
2 tskVaniljsocker
2 stÄgg
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna lite.

3

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

4

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda i ägg- och sockerblandningen.

5

Tillsätt växelvis det smälta smöret och mjölken i de andra ingredienserna. Blanda försiktigt ihop smeten.

6

Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ca 2/3 delar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Fotograf: Andrea Klintbjer

Bild:

Andrea Klintbjer