Kabab kobide – persisk köttfärskebab
Iran Bina

Kabab kobide – persisk köttfärskebab

2 tEnkelt
309,65 kr
4 portioner44,49 kr per portion
En självklarhet på en persisk middag. De här grillspetten är oemotståndliga i sin enkelhet. Njut av de mustiga och saftiga smakerna och servera gärna tillsammans med saffransriset tahdig.

1 kgKöttfärs - Nöt
1 stGrillpinnar
0,25 gSaffran
1 stIs
2,5 tskSalt Fint
1,5 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tskSvartpeppar
2 stGul lök
Instruktioner
1

Lägg saffran i en skål tillsammans med en isbit och låt smälta.

2

Skala och finhacka löken.

3

Lägg färs och lök i en stor skål och tillsätt salt, peppar, yoghurt och saffransvatten.

4

Blanda om och låt färsen marinera i kylen minst i 1 timme.

5

Trä färsen på grillspett i rostfritt stål.

6

Grilla spetten runt om på utegrillen tills de har en fin gyllene yta och är helt genomgrillade. Vänd spetten med jämna mellanrum under tiden du grillar för att undvika att färsen trillar av spetten.

Servera gärna spetten tillsammans med saffransris, mirza ghasemi och en god sallad.

Bild:

Sam Britz