Gå vidare till huvudinnehåll
Teriyakilax med wokad kinakål och kokosnudlar
Mari Bergman

Teriyakilax med wokad kinakål och kokosnudlar

30 minEnkelt
420,65 kr
4 portioner 88,33 kr per portion
Kombinationen av teriyaki, kokos, lime och koriander är en riktig hit! Supergoda smaker i en och samma rätt.

Lax
600 gFärsk laxfilé
100 gTeriyakisås
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Nudlar
0,5 stKoriander - färsk
250 gÄggnudlar
250 gKokosgrädde
2 krmSalt
1 stLime
Kinakål
15 gFärsk ingefära
1 mskRapsolja
1 stBlomkål Färsk
1 stSalladskål
2 klyftaVitlök Vanlig
20 gTeriyakisås
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Lax: Skär 4 djupa snitt i den hela laxfilén. Har du portionsbitar så hoppar du över det steget. Salta och peppra lite lätt och lägg laxen i en ugnsfast form. Bred teriyakisåsen över och sätt in i ugnen. 20 min för hel laxfilé och 12 min för portionsbitar.

3

Kinakål: Skölj och grovstrimla kinakålen och skölj och skär blomkålen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och stek på medelhög värme ca 5 min. Rör om då och då. Tillsätt teriyakisåsen och blanda om ordentligt.

4

Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen men minska koktiden med 1 min.

5

Koka ihop kokosgrädde med en nypa salt, rivet limeskal och saft. Sila av nudlarna och lägg ner dem i kokosgrädden. Rör om och låt dem puttra in 1 min i kokossåsen. Skölj och grovhacka koriander.

Lägg upp kinakålswoken på ett fat, toppa med kokosnudlarna och strö över koriander. Servera tillsammans med teriyakilaxen.

Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 587 kcal, 41 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell