Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
600 g | Färsk rabarber | |
1 krm | Ingefära Malen | |
0,5 msk | Potatismjöl | |
1 krm | Kardemumma Mald | |
1 dl | Strösocker | |
Pajdeg | ||
200 g | Smör | |
2,5 dl | Rismjöl | |
3 dl | Havregryn | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 krm | Salt Fint | |
1 tsk | Bakpulver |
Värm ugnen till 175 grader.
Fyllning: Skiva rabarberna och blanda med socker, kardemumma, ingefära och potatismjöl i en bunke och lägg sedan fyllningen i botten av en pajform.
Pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.
Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten jämnt fördelat över rabarberna i formen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt