Köttfärsgratäng med vitkål

Köttfärsgratäng med vitkål

45 minEnkelt
315,75 kr
4 portioner41,75 kr per portion
Köttfärsgratäng med vitkål

4 dlVitkål
1 stRiven Gratängost
2 stPaprika
5 stÄgg
2 klyftaVitlök
3 dlVispgrädde
3 stFärska champinjoner
800 gKöttfärs
Instruktioner
1

Stek köttfärsen och krydda den med kryddor som du gillar. Krydda inte för lite då äggstanningen gör det mildare. Lägg i den grovhackade vitkålen, paprikan och vitlöken.

Vispa ihop äggen och vispgrädden.

Lägg de skivade champinjonerna i botten på en välsmord form. Lägg i köttfärsröran i formen och strö över riven ost. Häll sedan över äggstanningen. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter (tills det det inte är rinningt i gratängen).