Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 dl | Vitkål | |
1 st | Riven Gratängost | |
2 st | Paprika | |
5 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 st | Färska champinjoner | |
800 g | Köttfärs |
Stek köttfärsen och krydda den med kryddor som du gillar. Krydda inte för lite då äggstanningen gör det mildare. Lägg i den grovhackade vitkålen, paprikan och vitlöken.
Vispa ihop äggen och vispgrädden.
Lägg de skivade champinjonerna i botten på en välsmord form. Lägg i köttfärsröran i formen och strö över riven ost. Häll sedan över äggstanningen. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter (tills det det inte är rinningt i gratängen).