Gå vidare till huvudinnehåll
Chokladmousse
Hemmakock

Chokladmousse

3 tEnkelt
193,80 kr
4 portioner 22,63 kr per portion
Chokladmousse är en fin avrundning på en måltid. Och ju bättre choklad, desto finare dessert. Fler chokladmousserecept: Chokladmousse lchf, Vegansk chokladmousse

Hallonspegel
300 gHallon
1 dlStrösocker
2 dlVatten
Chokladmousse
2 stÄgg
120 gMörk chokladkaka
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Riv och finhacka cirka 20 g av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.

2

Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!

3

Ta bort tallriken från kastrullen, dela äggen och rör ner gulorna och några droppar konjak eller annan spritsort i chokladen. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.

4

Fördela moussen i små glas. Ställ dem på en bricka och låt moussen stelna i kylen. Det tar minst 2-3 timmar. Eller ställ bunken direkt i kylen.

5

Lägg på den rivna chokladen på moussen och servera med vispad grädde. Du kan också forma "ägg" av moussen med en sked doppad i vatten och servera den på en hallonspegel som på bilden.

6

Koka upp hallonen, med vatten och strösocker i en kastrull. Kör sedan såsen i mixer och sila av kärnorna.

Bild:

Martin Löf