Skip to main content
Biff tagliata
Mari Bergman

Biff tagliata

30 minEasy
325,75 kr
4 portions 69,77 kr per portion
En lättlagad och lyxig middag som kvalar direkt in till nyårsmiddagen. Saftigt, grillat nötkött på en bädd av ruccola toppad med söta ugnsbakade körsbärstomater, rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost. Till den här rätten går det att använda nötkött som flankstek, ryggbiff, oxfilé eller entrecôte.
Ingredients
400 gKörsbärstomater
1 pc.Basilika - färsk, kruka
3 tbspOlivolja
500 gFlankstek
65 gRuccolasallat
75 gParmesanost
2 tspBalsamvinäger
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

Värm ugnen till 160 grader.

2

Lägg hela körsbärstomater och basilikablad i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 minuter.

3

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna.

4

Salta och peppra köttet efter smak. Grilla eller stek köttet i lite olja och smör så som du vill ha det, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.

5

Fördela ruccolan på ett fat. Skiva köttet och lägg ovanpå salladen. Toppa med de rostade tomaterna, riven parmesan och pinjenötter. Ringla över lite av oljan från ugnsformen med tomaterna samt lite balsamvinäger. Krydda med lite extra salt och svartpeppar. Klart att servera!

Photo:

Susanna Blåvarg