Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
300 g | Smak av Gotland Oxfilé | |
1 pc. | Gemsallad | |
1 dl | Majonnäs | |
50 g | Pecorinoost, riven | |
0,5 dl | Hasselnötter, skållade, utan skal | |
2 pc. | Schalottenlök | |
0,5 dl | Ättika | |
1 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
1 pc. | Krasse, till garnering |
Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Lägg i fint hackad schalottenlök och låt stå minst 30 min i kyl.
Blanda majonnäs med riven pecorinoost och smaka upp med lite salt och en skvätt vinäger om du vill.
Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Hacka grovt och lägg i skål. Spara till servering.
Skär köttet i två bitar och gnid in i lite olja. Grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida samt runt om. Låt vila till servering.
Skär salladen i klyftor. Gnid in i olja och grilla salladen tills de fått färg på båda sidor. Spara till servering.
Skär det grillade köttet i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt lite olja, svartpeppar och en nypa salt och rör om. Lägg köttet på tallrik och toppa med majonnäs, några smulor pecorinoost, den picklade löken, hasselnötter, grillad sallad och örter.
Photo:
Smak av Gotland
723,33 kr /kg
134,75 kr /kg
31,95 kr
413,00 kr /kg
283,33 kr /kg
91,80 kr /kg
20,50 kr /L
19,95 kr /kg
847,50 kr /kg