Skip to main content
Spaghetti och köttfärssås eller bolognese med pancetta och pecorino
Kungsörnen

Spaghetti och köttfärssås eller bolognese med pancetta och pecorino

30 minEasy
332,15 kr
4 portions 52,28 kr per portion
Favoriten spaghetti och köttfärssås uppskattas av både barn och vuxna. Här tillsätter vi "vuxeningredienser" på slutet för att sätta en twist på den klassiska köttfärssåsen.
Ingredients
1 krmSvartpeppar
1,5 tspKinesisk soja
300 gNötfärs
1 dlVatten
1 tbspHonung Flytande
1 dlRött matlagningsvin
0,5 tspSalt
340 gSpaghetti
4 tbspOxfond
4 pc.Morötter
1 pc.Gul lök
3 tbspTomatpuré
250 gKörsbärstomater
0,5 tspTimjan - torkad
3 cloveVitlök Vanlig
2 pc.Lagerblad
150 gPancetta
1 tbspSmör
400 gKrossade Tomater
Vuxentwist
1 dlRiven Pecorinoost
0,5 pc.Färsk timjan
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Börja barnvarianten så här: riv gul lök och vitlök fint.

2

Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt.

3

Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpure´, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.

4

Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.

5

Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och lägg i en klick smör.

6

Tärna pancettan (eller bacon) och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

7

Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.

8

Vuxentwist på slutet: ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärssåsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.

9

Toppa pastan med riven pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.