Skip to main content
Grillade kycklingspett med rostad parmesanpotatis och melon- och jordgubbssallad
Mari Bergman

Grillade kycklingspett med rostad parmesanpotatis och melon- och jordgubbssallad

1 hEasy
368,50 kr
4 portions 62,48 kr per portion
Sommarens bästa grillmiddag! Marinerade kycklingspett serveras med krispig parmesanpotatis, sallad på vattenmelon, jordgubbar och basilika och en sås på färska örter och citron. Perfekt att servera till midsommar.

Melon- och jordgubbssallad
0,5 pc.Rödlök
2 pc.Lime
500 gVattenmelon
0,5 tbspOlivolja
250 gJordgubbar Färska
2 krmFlingsalt
Potatis
1 tbspOlivolja
0,25 tspSalt
75 gParmesanost
900 gFärskpotatis
Gremolata
1 krmSvartpeppar
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Citron - Eko
0,5 dlOlivolja
1 pc.Persilja - färsk
1 pc.Basilika - färsk
2 krmFlingsalt
Kycklingspett
4 tbspJapansk soja
2 tbspHonung Flytande
1 tbspChilisås
2 tbspKycklingfond
1 tbspFärsk ingefära
900 gKycklingfile Fryst
2 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Kycklingspett: Skär kycklingen i mindre bitar.

3

Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med kycklingfond, soja, honung, och chilisås i en bunke. Lägg ner kycklingen och låt den marinera i 30 min.

4

Potatis: Halvera potatisen och blanda med olja och salt i en bunke. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.

5

Finriv parmesanosten och sprid ut på plåten. Lägg potatishalvorna med snittytan ner på parmesanosten. Rosta potatisen i ugnen i ca 35-40 min.

6

Gremolata: Lägg basilikablad (spara några blad till salladen) och persilja i en matberedare. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, olivolja och rivet citronskal. Mixa samman till en slät sås och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Det går även att använda sig av en stavmixer.

7

Sallad: Skär melon i bitar, halvera jordgubbar och skala och strimla lök. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja och en nypa salt och peppar. Toppa med några basilikablad.

8

Kycklingspett: Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem i en grillpanna eller på utegrillen runt om så att de får en fin gyllene grillyta. Sänk värmen på grillpannan eller flytta över spetten till indirekt värme på utegrillen och låt de steka klart på lägre värme.

9

Lägg upp kycklingspett och potatis på fat och servera med melon- och jordgubbssallad samt gremolata.

Toppa gärna salladen med pinjenötter, frön eller annat krisp.

Photo:

Susanna Blåvarg