Vitlöksdoftande pasta med fläskfilé och basilika
Mari Bergman

Vitlöksdoftande pasta med fläskfilé och basilika

20 minEnkelt
209,35 kr
4 portioner41,46 kr per portion
En italiensk vitlöksdoftande fläskfilépasta med basilika. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 stGul lök
0,5 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar
Köp hem
1 stBasilika - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
50 gRiven Ost
550 gFläskfile Färsk
400 gPenne
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Strimla fläskfilén. Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp en stekpanna och bryn fläskfilé, lök och vitlök i smör tills köttet är genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar och tillsätt crème fraiche och ost. Blanda om och låt puttra i 2-3 minuter.

4

Hacka basilikan grovt.

5

Blanda såsen med pastan och den hackade basilikan.

Näringsvärde: 581 KCAL 34 G PROTEIN 24 G FETT 57 G KOLHYDRATER

Bild:

Nurlan Emir