Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Tillbehör | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 150 g | Sockerärta Fryst | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 msk | Smör | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| Torsk | ||
| 75 g | Parmesanost | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 600 g | Torskrygg Fryst | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 dl | Mjölk | |
| 1 krm | Salt | |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Torsk: Lägg den tinade torskryggen i en ugnsfast form. Salta och peppra lite försiktigt.
Riv osten grovt på ett rivjärn och vispa ihop med creme fraiche och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Blanda om och täck fisken med ostblandningen. Gratinera i ugn i ca 15-20 min.
Tillbehör: Skölj sugarsnaps och purjolök. Dela sugarsnapsen på längden. Strimla purjolöken på längden.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs purjolöken i ca 2-3 min på medelvärme under omrörning. Tillsätt sugarsnapsen strax före servering och låt de steka med i ca 1 min så att de blir varma. Salta och peppra efter smak.
Servera den gratinerade torsken med pressad potatis och grönsaker.
Näringsvärde: 460 kcal, 39 g protein, 17 g fett, 35 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg

119,80 kr /kg

38,42 kr /kg

24,39 kr /kg

473,00 kr /kg

69,90 kr /l

297,62 kr /kg

16,63 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

72,50 kr

217,27 kr /kg