Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 tsk | Vaniljsocker | |
| 1 tsk | Bakpulver | |
| 1 msk | Sirap Ljus | |
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 100 g | Smör | |
| 1 tsk | Ingefära Malen | |
Sätt ugnen på 175°. Låt smöret bli rumstempererat.
Tärna smöret och blanda med socker i en bunke. Vispa med en elvisp så smör och socker blandas. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en deg.
Dela degen i 2 delar och rulla ut dessa till längder, ca 30-40 cm långa. Placera längderna på plåt med bakplåtspapper. Platta till varje längd med hjälp av en gaffel.
Grädda kakorna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10–12 min.
Skär längderna medan de är varma i sneda ca 3 cm breda kakor. Låt svalna.
Bild:
Nurlan Emir

27,93 kr /kg

137,19 kr /kg

77,78 kr /kg

8,98 kr /kg

22,95 kr /kg

129,00 kr /kg

869,35 kr /kg

