Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Kassler med päron, senapssås och palsternacksmos

Kassler med päron, senapssås och palsternacksmos

(Monika Ahlberg v35) Här möts salt, sött och saftigt. Riktigt gott!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Värm ugnen till 200° C. Skär kasslern i 6-8 skivor. Skär päronen i fjärdedelar och kärna ur. Lägg kasslerskivorna i en ugnsfast form tillsammans med päronklyftorna. Smält smöret och häll på det. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter.

Skala palsternackor och potatis. Dela i bitar och koka mjuka, det tar ca 15 minuter.

Hacka hälften av persiljan fint, och blanda samman med de övriga ingredienserna till senapssåsen. Häll såsen över kasslerna och päronen, och stek i ytterligare 10 minuter.

Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och smaksätt med lite flingsalt.

Mosa de kokta palsternackorna och potatisarna tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Använd potatisstöt, mixerstav eller visp. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.

Servera kasslern med palsternacksmoset och broccolibuketterna.

Ca 44,26 kr/port Summa 177,03 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst