Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krossade hallon | ||
1 msk | Strösocker | |
1 st | Lime | |
200 g | Hallon Färska | |
Vaniljpannacotta | ||
0,75 dl | Gräddfil | |
1 st | Gelatinblad | |
2 msk | Strösocker | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Vaniljstång, 1 vaniljstång | |
Topping | ||
0,25 st | Citronmeliss | |
50 g | Macarons | |
10 g | Maränger | |
50 g | Hallon Färska | |
Chokladpannacotta | ||
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Flingsalt | |
1 st | Gelatinblad | |
65 g | Mörk chokladkaka | |
1 tsk | Vaniljpulver |
Chokladpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar och blanda ner i grädden så att den smälter. Tillsätt flingsalt, rör ner gelatinbladet och vispa samman. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 tim.
Vaniljpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gröp ur vaniljen från vaniljstången.
Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladet. Tillsätt gräddfilen och vispa samman.
Ta ut chokladpannacottan ur kylen och fördela vaniljpannacottan över. Ställ kallt i ytterligare minst 2 tim.
Krossade hallon: Mortla eller krossa samman hallon med socker, rivet limeskal och limesaft.
Toppa pannacottan med krossade hallon och dekorera med några extra färska hallon, maräng, citronmeliss och en macaron. Servera och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt