Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Riven Västerbottensost | |
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Citron - Eko | |
250 g | Smördeg | |
20 g | Krasse | |
2 dl | Smetana | |
125 g | Rädisor | |
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Sugarsnaps |
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg smördegen med tillhörande smörpapper på en ugnsplåt.
Bred smetana över smördegen men lämna kanterna fria. Strö över Västerbottensost och krydda med en nypa flingsalt och svartpeppar.
Grädda tarten mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och puffar upp sig, ca 10-15 min.
Skölj och skiva rädisorna och skölj och dela sugarsnapsen på längden.
Dekorera den gräddade smördegstarten med rädisor och sugarsnaps. Toppa med rivet citronskal och krasse. Skär upp i bitar och servera.
Bild:
Roland Persson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria