Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 l | Vatten | |
1 tsk | Vitpeppar Hel | |
2 st | Lagerblad | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 kg | Skal från skaldjur | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja |
Krossa eller stöt sönder skaldjursskalen (från t.ex. räkor, kräftor, krabba, hummer).
Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök och fänkål grovt.
Hetta upp en stor kastrull med olja.
Fräs skaldjursskalen tillsammans med vitlök stund.
Lägg i gul lök och fänkål och låt fräsa med ytterligare en stund.
Tillsätt vitpepparkorn, lagerblad och tomatpuré.
Tillsätt vatten så att det täcker skalen och grönsakerna och koka upp.
Skumma av med hjälp av en slev och sänk värmen.
Sjuda långsamt i ca 15 min.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna.
Sila av genom finmaskig sil eller en silduk och koka ner till önskad mängd.
Salta fonden.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt