Gå vidare till huvudinnehåll
Grekisk sallad med fetaost och oliver
Carina Hejde

Grekisk sallad med fetaost och oliver

10 minEnkelt
123,70 kr
4 portioner 26,00 kr per portion
Den perfekta lunchen eller tillbehöret till en bit kött eller kyckling. Den här grekiska salladen är både lättlagad, krispig och ljuvligt god!

290 gKalamataoliver
0,5 dlOlivolja
1 stGrön Paprika
1 mskRödvinsvinäger
1 stRödlök
150 gFetaost
250 gKörsbärstomater
1 stGurka
2 krmSalt
2 krmSvartpeppar Malen
2 tskTorkad oregano
Instruktioner
1

Skala och skär lök i tunna skivor. Halvera gurkan och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i mindre bitar. Halvera tomater och strimla paprika.

2

Blanda grönsakerna på ett stort fat och ringla över olivolja, vinäger, salt och peppar.

3

Toppa salladen med smulad fetaost, oliver och oregano. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir