Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnspannkaka | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 tsk | Salt | |
8 dl | Mjölk | |
4 dl | Vetemjöl | |
400 g | Potatis | |
4 st | Ägg | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Cottage cheese Naturell | |
2 tsk | Strösocker | |
112 g | Lingon Fryst |
Värm ugnen till 200 grader.
Ugnspannkaka: Vispa ihop mjöl med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och peppar och blanda samman.
Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn och blanda ner i pannkakssmeten. Häll smeten i en smord ugnsform.
Strimla och stek baconet i en panna utan fett. Tillsätt baconet i formen och grädda pannkakan i ugnen i ca 40-45 min.
Tillbehör: Rör ihop lingonen med sockret i en skål. Skär gurkan i stavar.
Servera ugnspannkakan med lingon, keso och gurkstavar vid sidan av.
Näringsvärde: 621 kcal, 26 g protein, 22 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt