Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Räkspett | ||
170 g | Handskalade Räkor | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Gurka | |
10 st | Grillpinnar | |
0,5 st | Vitlök Vanlig | |
Soppa | ||
1,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Lime | |
400 ml | Kokosmjölk | |
3 dl | Yoghurt Naturell | |
1 st | Gurka | |
0,3 st | Mynta - färsk | |
3 krm | Flingsalt |
Soppa: Skala och tärna gurkan.
Lägg den tärnade gurkan, kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta i en blender och mixa till en slät soppa. Smaka av med limesaft, flingsalt och peppar.
Ställ in soppan i kylen och låt den bli riktigt kall.
Räkspett: Häll av laken från räkorna och blanda räkorna med pressad vitlök, limesaft och limeskal i en bunke.
Skala och tärna gurkan. Blanda ner gurkan i skålen med räkor och låt allt stå i kylen tills servering.
Servering: Varva gurka och räkor på spetten.
Häll upp soppan i glas och servera med räkspetten.
Styling: Carina Hejde
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Kokosmjölk EKO/KRAV/Fairtrade
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt