Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Bakpulver | |
0,75 dl | Kakao | |
1,5 tsk | Vaniljsocker | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
3 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop socker, sirap och ägg. Blanda alla torra ingredienser för sig. Häll omväxlande ner smöret och de torra ingredienserna i äggblandningen.
Ställ 12 muffinsformar på en plåt och fyll dem med smet upp till lite mer än hälften.
Grädda i ca 15 minuter. Muffinsen ska vara kladdiga när du tar ut dem och det bildas en liten grop i mitten. Låt svalna.
Servera muffinsen som de är eller med en klick grädde.
Bild:
Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlild
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt