Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 tsk | Senap Grovkornig | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 dl | Standardmjölk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 st | Ägg | |
0,75 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
Stekt lök | ||
3 st | Gul lök | |
2 msk | Smör | |
Senapssås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Senap Grovkornig | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
800 g | Potatis Fast |
Värm ugnen till 200 grader.
Köttbullar: Blanda mjölk, ströbröd, ägg, kalvfond, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i 10 min.
Potatis: Skala och tärna potatisen. Blanda potatisen med olja och salt efter smak på en ugnsplåt. Rosta i ugnen ca 30 min.
Köttbullar: Tillsätt köttfärsen i ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt. Rulla köttbullar. Hetta upp en panna med olja och smör och stek köttbullarna runt om så att de får en fin stekyta. Sänk värmen och låt köttbullarna steka klart på eftervärme.
Stekt lök: Skala och finhacka lök och stek den sakta gyllene i smör.
Senapssås: Blanda creme fraiche med senap och vitvinsvinäger i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.
Lägg upp köttbullar, potatis och lök på tallrikar. Strö över finhackad persilja och servera med senapssås.
Näringsvärde: 775 kcal, 35 g protein, 49 g fett, 47 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson
1 Nötfärs 12% 500g Smak av Gotland
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko