Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfria bananmuffins
Mari Bergman

Glutenfria bananmuffins

30 minMedel
431,05 kr
10 portioner 6,04 kr per portion
Saftiga och matiga muffins som kan ätas som de är eller med smör och ost. Perfekt som mellanmål och fika. Det går utmärkt att variera receptet och exempelvis ersätta solroskärnor mot pumpakärnor, mandel eller valnötter. Dadlar mot aprikoser eller russin. Välj just dina favoriter!

2 dlHavregryn Glutenfri
1 krmKanel Malen
2 krmVaniljpulver
1 dlKokosmjölk
2 mskRiven kokos
2 stÄgg
50 gSmör
1 krmFlingsalt
3 mskSolroskärnor
50 gMandelmjöl, 1 dl
1 tskBakpulver
1 dlBovetemjöl
2 mskHonung Flytande
1 stBanan
30 gDadlar Färska
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

3

Vispa upp äggen.

4

Mosa bananen med honungen.

5

Grovhacka dadlarna.

6

Smält smöret och blanda med kokosmjölken.

7

Tillsätt ägg, den mosade bananen, hackade dadlar och smörblandningen i mjölblandningen. Blanda om och låt svälla i 5 min.

8

Fördela smeten i ca 10 st muffinsformar.

9

Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Bild:

Nurlan Emir