Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Havregryn Glutenfri | |
1 krm | Kanel Malen | |
2 krm | Vaniljpulver | |
1 dl | Kokosmjölk | |
2 msk | Riven kokos | |
2 st | Ägg | |
50 g | Smör | |
1 krm | Flingsalt | |
3 msk | Solroskärnor | |
50 g | Mandelmjöl, 1 dl | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Bovetemjöl | |
2 msk | Honung Flytande | |
1 st | Banan | |
30 g | Dadlar Färska |
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa upp äggen.
Mosa bananen med honungen.
Grovhacka dadlarna.
Smält smöret och blanda med kokosmjölken.
Tillsätt ägg, den mosade bananen, hackade dadlar och smörblandningen i mjölblandningen. Blanda om och låt svälla i 5 min.
Fördela smeten i ca 10 st muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
Bild:
Nurlan Emir
1 Kokosmjölk EKO/KRAV/Fairtrade
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel