Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Smör | |
1,5 dl | Kakao | |
1 tsk | Bakpulver | |
250 g | Sötpotatis | |
0,5 dl | Hasselnötter | |
2 st | Ägg | |
75 g | Mandelmjöl, (1,5 dl) | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 tsk | Vaniljsocker |
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den blir mjuk.
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form (ca 15x20 cm) med bakplåtspapper.
Mixa alla ingredienser i en matberedare och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar. Toppa med hackade hasselnötter och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel