Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Vaniljglass | |
0,5 dl | Riven kokos | |
Frukt | ||
1 st | Mango Färsk | |
3 st | Kiwi Grön | |
3 st | Småcitrus | |
Sockerlag | ||
3 msk | Vatten | |
1 st | Lime | |
1,5 tsk | Färsk ingefära | |
3 msk | Strösocker | |
1 st | Småcitrus |
Sockerlag: Koka snabbt ihop socker, vatten samt saft från lime och clementin till en sockerlag. Häll över sockerlagen i en bunke och tillsätt riven ingefära och limeskal. Ställ kallt i kylen.
Frukt: Skala och skär frukten i tunna fina skivor och marinera 10 min i sockerlagen.
Lägg upp frukten fint på tallrikar och toppa med glass och kokosflingor.
Rekvisita (citruspress): Anna Wadle
Bild:
Sanna Livijn Wexell