Glutenfri Hallon & jordgubbspaj
Hemmakock

Glutenfri Hallon & jordgubbspaj

30 minEnkelt
728,85 kr
10 portioner23,11 kr per portion
Bjud vännerna eller familjen på denna hälsosamma paj i sommar. Vi lovar, ingen kommer kunna märka att den är både glutenfri, mjölkfri och utan tillsatt socker! Med en skopa @add.icecream till är detta en underbart fräsch och nyttig efterrätt.

Fyllning
3 mskSötningsmedel
250 gJordgubbar
0,75 mskArrowrot
225 gHallon
3 mskChiafrö
0,5 tskVaniljpulver
Smultopping
2 dlHavregryn
2 mskKokosolja
2 mskSirap Agave
100 gMandelmjöl, (2 dl)
1 dlValnötter
500 gVaniljglass
Pajbotten
1 stÄgg
0,75 dlRismjöl
2 mskStandardmjölk
2 mskKokosolja
200 gMandelmjöl
3,5 mskSötningsmedel
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 C.

2

Ha i mandelmjöl, kokosolja och sötningsmedel i en matberedare och mixa tills allt är blandat. Ha i ägget och mjölken och mixa tills allt går ihop till en deg. Rulla till en boll med händerna, lägg i en smord pajform och tryck ner degen i formen. Hacka några hål i botten med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.

3

Ha i hallon, jordgubbar, sötningsmedel och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt chiafrön och arowroot- blandningen och låt koka på låg värme i ca 10-15 minuter. Häll sedan fyllningen över botten.

4

Blanda alla ingredienser till toppingen i en matberedare och smula sedan allt över fyllningen. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna och servera med Add Ice cream Vanilla.