Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Baba ganoush | ||
1 tsk | Fänkål Krydda | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 dl | Solroskärnor Naturella | |
190 g | Knäckebröd | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Kardemumma Mald | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Kummin | |
2 st | Aubergine | |
Topping | ||
1 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Sesamfrö | |
0,5 st | Granatäpple |
Värm ugnen till 225 grader.
Halvera auberginerna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt i varje aubergine och ringla över olja. Strö över salt och rosta i ugnen ca 45-50 min.
Skala och riv vitlök. Mortla samman fänkålsfrön, kumminfrön, chiliflakes, kanel, kardemumma och flingsalt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och kryddblandningen sakta på medelvärme tills det är gyllene. Tillsätt solrosfröna och fräs i ytterligare ca 5 min. Ta av från plattan och låt svalna.
Ta ut auberginerna och låt dem svalna.
Gröp ur det bakade “köttet” med en sked ner i en matberedare. Tillsätt kryddblandningen och mixa samman till en slät kräm. Smaka av med några droppar pressad lime.
Fördela en klick baba ganoush på varje fröknäcke och toppa med finhackad persilja, sesamfrön och granatäppelkärnor.
Bild:
Nurlan Emir
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria