Fröknäcke med baba ganoush
Mari Bergman

Fröknäcke med baba ganoush

1 tEnkelt
229,50 kr
8 portioner10,70 kr per portion
Frasigt fröknäcke som toppas med den smakrika aubergineröran baba ganoush, granatäpplekärnor, svarta sesamfrön och persilja. Ljuvlig gott som tilltugg innan maten eller till glöggmyset.

Baba ganoush
1 tskFänkål Krydda
0,5 tskKanel Malen
2 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
0,5 dlSolroskärnor Naturella
190 gKnäckebröd
1 krmFlingsalt
1 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskChiliflakes
0,5 tskKardemumma Mald
1 stLime
1 tskKummin
2 stAubergine
Topping
1 stPersilja - färsk
1 mskSesamfrö
0,5 stGranatäpple
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Halvera auberginerna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt i varje aubergine och ringla över olja. Strö över salt och rosta i ugnen ca 45-50 min.

3

Skala och riv vitlök. Mortla samman fänkålsfrön, kumminfrön, chiliflakes, kanel, kardemumma och flingsalt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och kryddblandningen sakta på medelvärme tills det är gyllene. Tillsätt solrosfröna och fräs i ytterligare ca 5 min. Ta av från plattan och låt svalna.

4

Ta ut auberginerna och låt dem svalna.

5

Gröp ur det bakade “köttet” med en sked ner i en matberedare. Tillsätt kryddblandningen och mixa samman till en slät kräm. Smaka av med några droppar pressad lime.

6

Fördela en klick baba ganoush på varje fröknäcke och toppa med finhackad persilja, sesamfrön och granatäppelkärnor.

Bild:

Nurlan Emir