Saltbakad morot och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor
Mari Bergman

Saltbakad morot och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor

1 tEnkelt
327,55 kr
10 portioner10,71 kr per portion
Saltbakad morot och kålrabbi på friterat rispapper med grönkål, jalapeño mayo och tångpärlor. Vegansk. Innehåller: soja och sesamfrön.

Ingredienser
1 lFrityrolja
44 gRispapper
Topping
10 tskVegansk majonnäs
10 krmSesamfrö
50 gTångpärlor Citron
Morot och kålrabbi
1 tskRapsolja
3 mskSöt sojasås
2 mskGrovt salt
200 gMorötter
1 tskFärsk ingefära
200 gKålrabbi
1 krmFlingsalt
Grönkål
1 tskRapsolja
1 krmFlingsalt
30 gGrönkål
1 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Värm ugnen till 150 grader.

2

Morötter: Skala morötterna och lägg dem i en liten ugnsform. Strö över grovsalt och baka i ugnen i ca 40 min.

3

Ta ut morötterna och låt svalna helt.

4

Tärna morötterna smått. Skala och tärna kålrabbi smått. Skala och riv ingefära. Blanda samman morötter, kålrabbi, ingefära, rapsolja och coconut aminos i en skål. Låt stå i kylen och marinera i minst 1 tim.

5

Grönkål: Blanda grönkålsblad med chiliflakes, flingsalt och rapsolja i en bunke. Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 min.

6

Låt grönkålen svalna helt och smula sedan försiktigt sönder grönkålen i mindre bitar.

7

Rispapper: Värm olja till 170 grader, i en bred kastrull så att rispapprena får plats.

8

Fritera två rispapper åt gången i ca 30 sek. Låt rinna av på hushållspapper.

9

Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar så att du får 10 st små rispapper.

10

Servering: Sila av det mesta av marinaden från morotsblandningen. Sila av vätskan från tångpärlorna.

11

Lägg på 2 msk morotsblandning på varje rispapper. Toppa med jalapeño mayo, tångpärlor, grönkålssmul och wasabisesamfrön.

Bild:

Lina Eriksson