Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ingredienser | ||
1 l | Frityrolja | |
44 g | Rispapper | |
Topping | ||
10 tsk | Vegansk majonnäs | |
10 krm | Sesamfrö | |
50 g | Tångpärlor Citron | |
Morot och kålrabbi | ||
1 tsk | Rapsolja | |
3 msk | Söt sojasås | |
2 msk | Grovt salt | |
200 g | Morötter | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
200 g | Kålrabbi | |
1 krm | Flingsalt | |
Grönkål | ||
1 tsk | Rapsolja | |
1 krm | Flingsalt | |
30 g | Grönkål | |
1 krm | Chiliflakes |
Värm ugnen till 150 grader.
Morötter: Skala morötterna och lägg dem i en liten ugnsform. Strö över grovsalt och baka i ugnen i ca 40 min.
Ta ut morötterna och låt svalna helt.
Tärna morötterna smått. Skala och tärna kålrabbi smått. Skala och riv ingefära. Blanda samman morötter, kålrabbi, ingefära, rapsolja och coconut aminos i en skål. Låt stå i kylen och marinera i minst 1 tim.
Grönkål: Blanda grönkålsblad med chiliflakes, flingsalt och rapsolja i en bunke. Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 min.
Låt grönkålen svalna helt och smula sedan försiktigt sönder grönkålen i mindre bitar.
Rispapper: Värm olja till 170 grader, i en bred kastrull så att rispapprena får plats.
Fritera två rispapper åt gången i ca 30 sek. Låt rinna av på hushållspapper.
Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar så att du får 10 st små rispapper.
Servering: Sila av det mesta av marinaden från morotsblandningen. Sila av vätskan från tångpärlorna.
Lägg på 2 msk morotsblandning på varje rispapper. Toppa med jalapeño mayo, tångpärlor, grönkålssmul och wasabisesamfrön.
Bild:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria