Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
30 g | Smör | |
1 msk | Psyllium | |
4 st | Ägg | |
2 dl | Mjölk | |
125 g | Mandelmjöl, (2,5 dl) | |
1 krm | Salt |
Smält smör och låt det svalna något.
Blanda mandelmjöl och salt i en bunke.
Tillsätt ägg, mjölk och det avsvalnade smöret i mjölblandningen. Vispa till en jämn smet. Tillsätt försiktigt psyllium under vispning så att den inte klumpar sig.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgångar.
Servera våfflorna med bär, sylt, grädde eller glass.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt