Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chokladbotten | ||
800 g | Kladdkaka | |
Chokladkräm | ||
150 g | Smör | |
0,5 dl | Kaffe | |
200 g | Mörk chokladkaka | |
600 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Flingsalt | |
2 dl | Florsocker | |
0,5 dl | Kakao | |
Topping | ||
20 g | Marshmallows | |
50 g | Dumle | |
100 g | Lösviktsgodis |
Ta fram alla ingredienser och brygg kaffe.
Chokladkräm: Smält chokladen i ett vattenbad på spisen.
Vispa rumsvarmt smör med färskost till en fluffig kräm. Tillsätt den smälta chokladen, kaffe, kakao och flingsalt. Vispa samman till en slät fluffig kräm. Sikta ner florsocker och vänd ihop smeten med en slickepott.
Lägg en kladdkaka på ett tårtfat och fördela ¼ av chokladkrämen över. Lägg den andra kladdkakan över och bred resten av chokladkrämen över och runt om.
Topping: Toppa chokladtårtan med några hela och några krossade chokladägg i olika storlekar, maltesers, dumle och marshmallows. Eller den toppingen du själv föredrar. Ät och njut!
Bild:
Sam Britz
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
3 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant