Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Karamelliserade valnötter | ||
1 dl | Valnötter | |
1 msk | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt | |
1 msk | Smör | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Saffransglass | ||
397 g | Kondenserad mjölk | |
1 g | Saffran | |
5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt |
Saffransglass: Mortla samman saffran med socker och flingsalt. Blanda med grädden i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.
Tillsätt kondenserad mjölk i den vispade grädden och blanda om försiktigt.
Häll smeten i en avlång brödform och ställ in i frysen i 6 tim.
Topping: Grovhacka valnötterna. Värm smöret i en stekpanna och rosta valnötterna i 1 min, tills de är gyllenbruna.
Strö över socker och salt och blanda om. Rosta i ytterligare 1 min tills sockret har karamelliserats. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
Lägg upp glassen i glas och toppa med karamelliserade valnötter. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado