Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dippsås | ||
2 tsk | Honung | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 dl | Majonnäs | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 msk | Vatten | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Äppelcidervinäger | |
2 krm | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
Zucchini fries | ||
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
1 dl | Parmesanost | |
2 st | Zucchini | |
2 st | Ägg | |
3 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Vitlökspulver | |
2 dl | Panko |
Zucchini: Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Skär zucchini i ca 10 cm långa stavar.
Häll mjöl i en skål, vispa upp äggen i en annan skål och blanda ströbröd, finriven parmesanost, vitlökspulver, salt och peppar i en tredje skål.
Vänd zucchinistavarna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödsblandningen.
Fördela alla stavar på plåten med lite mellanrum mellan varje. Ringla olja över och rosta gyllene i ugnen i ca 25 min.
Dippsås: Blanda majonnäs, dijonsenap, honung, äppelcidervinäger, vatten, salt, peppar, cayennepeppar och finhackad basilika till en sås.
Dippa zucchini fries i såsen och ät som snacks eller servera som tillbehör istället för pommes frites.
Bild:
Roland Persson
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria