Carpaccio på tre sorters beta

Carpaccio på tre sorters beta

45 minEnkelt
162,80 kr
4 portioner11,50 kr per portion
Färgglad och välsmakande förrätt som inledning på nyårsmenyn eller andra festliga tillfällen. En vegetarisk rätt som bjuder på härlig knaprighet och underbar smakkombination. Tips! Koka, skala och skiva betorna dagen innan nyårsafton.

6 krmSvartpeppar Malen
4 tskVit balsamvinäger
4 krmFlingsalt
50 gMachesallat
4 stRödbetor Färsk
1 dlPumpakärnor
4 stGulbetor
4 stPolkabetor
2 mskSirap Agave
Instruktioner
1

Koka betorna mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.

2

Häll av det varma vattnet, häll på kallt vatten och låt betorna svalna.

3

Skala de kalla betorna och skiva dem i tunna skivor med kniv eller på en mandolin.

4

Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna på hög värme.

5

Fördela betorna och sallad jämt på fyra tallrikar. Strö över de rostade pumpakärnorna.

6

Ringla över olivolja och agavesirap. Droppa över vit balsamvinäger och strö över grovmalen svartpeppar och flingsalt.

Bild:

Sanna Livijn Wexell