Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 krm | Svartpeppar Malen | |
4 tsk | Vit balsamvinäger | |
4 krm | Flingsalt | |
50 g | Machesallat | |
4 st | Rödbetor Färsk | |
1 dl | Pumpakärnor | |
4 st | Gulbetor | |
4 st | Polkabetor | |
2 msk | Sirap Agave |
Koka betorna mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten.
Häll av det varma vattnet, häll på kallt vatten och låt betorna svalna.
Skala de kalla betorna och skiva dem i tunna skivor med kniv eller på en mandolin.
Rosta pumpakärnorna lätt i en torr stekpanna på hög värme.
Fördela betorna och sallad jämt på fyra tallrikar. Strö över de rostade pumpakärnorna.
Ringla över olivolja och agavesirap. Droppa över vit balsamvinäger och strö över grovmalen svartpeppar och flingsalt.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt