Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
600 g | Potatis | |
1 dl | Rårörda Lingon | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
1 msk | Kinesisk soja | |
2 msk | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
1,5 msk | Sirap Ljus | |
0,5 krm | Kryddpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Vitkål | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
Gräddsås | ||
1 msk | Kalvfond Buljong | |
2 dl | Steksky | |
2 msk | Vetemjöl | |
0,5 dl | Mellanmjölk | |
1 msk | Kinesisk soja | |
2 msk | Smör | |
1,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka potatisen.
Skala och hacka löken.
Dela vitkålen på hälften och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar.
Smält lite smör i en stekpanna och stek lite i taget av vitkålen och löken, tills det mjuknat. Ringla över lite sirap. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop färs med grädde, fond, soja, sirap, vatten, salt, peppar och kryddpeppar i en bunke, till en lös smet.
Varva färssmeten med kålblandningen i en ugnsfast form, avsluta med kål längst upp. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Gräddsås: Smält smöret i en kastrull, rör ihop smör och vetemjöl ordentligt med en visp. Häll i grädde, mjölk och vatten. Låt koka upp.
Vispa ned kalvfond, soja, salt och svartpeppar, låt sjuda några minuter.
Servera kålpuddingen med gräddsås rårörda lingon och kokt potatis.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla