Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 dl | Vispgrädde | |
75 g | Röda Vinbär | |
3 st | Banan | |
0,5 krm | Flingsalt | |
397 g | Karamelliserad mjölk | |
50 g | Daim | |
Pajdeg | ||
120 g | Smör | |
300 g | Digestive original |
Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt. Vispa grädden och fyll en spritspåse. Skiva bananer och hacka daim.
Ta ut pajbottnen från frysen och ta loss den från springformen. Lägg den på ett fat och fördela den karamelliserade mjölken över. Fördela ett lager bananskivor över och spritsa över grädden. Dekorera med extra bananskivor, hackad daim och små klasar av vinbär. Servera meddetsamma.
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla