Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kardemummaglass | ||
5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Kardemummakärnor | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Kanel Malen | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
Bakade äpplen | ||
50 g | Smör | |
8 st | Svenska Äpplen | |
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 dl | Pecannötter |
Glass: Vispa grädden fluffig. Häll den kondenserade mjölken i en bunke.
Mortla kardemummakärnorna till ett fint smul. Tillsätt kardemumman, kanel och flingsalt till den kondenserade mjölken. Blanda samman ordentligt.
Vänd ner den vispade grädden och blanda om försiktigt.
Lägg ett bakplåtspapper i en brödform eller liknande och häll i glassen. Ställ in i frysen i 6 tim.
Bakade äpplen: Värm ugnen till 200 grader.
Skölj äpplena och kärna ur med en äppelurkärnare. Lägg äpplena i en smord ugnsfast form eller i en muffinsplåt.
Grovhacka pekannötterna.
Bryn smöret i en kastrull. Blanda i de hackade nötterna och honung.
Fyll äpplena med nötsmöret och baka i ugnen ca 20-25 min.
Servera de varma äpplena med kardemummaglass. Ät och njut!
Bild:
Roland Persson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel