Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfritt bröd med fikon och mandel
Mathem

Glutenfritt bröd med fikon och mandel

1 tMedel
444,10 kr
1 portion 160,80 kr per portion
Ett saftigt och glutenfritt bröd som passar lika bra till frukost som till soppa. Brödet går utmärkt att frysa in.

0,5 tskSalt
2 mskFiberhusk
1,5 mskHonung Flytande
1 stÄpple Royal Gala
2 stÄgg
100 gTorkade Fikon
1,5 dlSötmandel Hel
2 tskBakpulver
1 dlSojamjöl
1 dlHavremjöl
1 dlLinfrö Helt
100 gMandelmjöl, ca 2 dl
2 dlYoghurt Naturell
Instruktioner
1

Häll havregryn i en matberedare och låt maskinen vara igång någon minut tills havregrynen bildat ett mjöl. Alternativt använd stavmixer.

2

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke inklusive hackade mandlar och hackade fikon.

4

Riv äpplet.

5

Häll ner yoghurten, äggen, honungen och äpplet i mjölblandningen och rör runt.

6

Smöra en brödform eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Fördela degen jämt i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.

7

Ta ut och låt brödet svalna innan det skärs upp i skivor.

Bild:

Amanda Hellman