Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
3 msk | Majsstärkelse | |
1,5 dl | Sirap Agave | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
400 g | Kokosmjölk | |
2 st | Lime | |
Botten | ||
1 krm | Salt | |
3 dl | Digestive original | |
3 msk | Sirap Agave | |
1,5 dl | Kokosolja | |
75 g | Mandelmjöl |
Sätt ugnen på 180 grader.
Hetta upp kokosmjölken i en kastrull på spisen.
Smält kokosoljan i en kastrull.
Kläm juicen ur limen och vispa ihop limejuice + majsstärkelse.
Mixa digestivekexen i en matberedare, tillsätt mandelmjöl, salt och agavesirap. Låt blandas ihop i mixern. Häll över kokosoljan och knåda ihop till en deg.
Häll över limejuice, agavesirap och vaniljsocker i kastrullen med kokosmjölk och låt koka upp tills det tjocknar.
Smörj en pajform med lite smält kokosolja. Tryck ut pajdegen i ett jämnt lager i formen. Grädda 15-20 minuter tills pajskalet fått fin färg, håll koll så att det inte bränns. Låt svalna lite.
Fyllning:
Häll fyllningen över pajskalet och ställ in i kylen i minst tre timmar så att fyllningen får "stanna".
Dekorera gärna med tunna limeskivor, färska fikon, jordgubbar eller uppvispad kokosgrädde strax innan servering.
Bild:
Kerstin Eriksson
2 Kokosmjölk EKO/KRAV/Fairtrade
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt