Gå vidare till huvudinnehåll
Rödbetskaka
Carina Hejde

Rödbetskaka

1 tEnkelt
147,80 kr
10 portioner 7,53 kr per portion
En kaka som blir otroligt saftig tack vare de rivna rödbetorna som tillsätts i smeten. Kakan toppas med frosting och valnötter, vilket gör den helt oemotståndlig!

Frosting
200 gFärskost Naturell
1 tskVaniljsocker
1 dlValnötter
1 dlKvarg 10 procent
1 dlFlorsocker
Rödbetskaka
1 tskVaniljsocker
2,5 dlStrösocker
300 gRödbetor Färsk
0,5 mskSmör
2 stÄgg
1,5 dlRapsolja
2 tskBakpulver
3 dlVetemjöl
0,5 dlRiven kokos
1,5 mskKanel Malen
Instruktioner
1

Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en ugnsform (ca 20x30 cm). Smörj formen med smör och bröa med kokosflingor.

2

Skala och riv rödbetor.

3

Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner rödbetorna och rapsolja.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och 1 tsk vaniljsocker i en annan bunke och rör sedan ner allt i äggsmeten.

5

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett fat.

6

Frosting: Blanda färskost, kesella, florsocker och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.

7

Bred glasyren över kakan och strö över grovhackade valnötter. Klart att servera!

Recept och styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir